Intre kitsch si design in amenajarea gradinii

      Cel mai simplu mod de a ma face inteles in ceea ce priveste gama larga de posibilitati oferite de un Ahitect Peisagist prin designul profesional  este sa expun lucrari si arhitecti cunoscuti sau mai putin cunoscuti din tari cu traditie in acest domeniu.
     Inca o data va rog sa privit cu atentie , pentru ca asta inseamna amenajarea unei gradini comparativ cu ceea ce multe firme din Romania inteleg prin plantarea unor flori si tui alaturi de o cascada "rustica" , pe scurt Kitsch cu K mare. :)


gradina moderna, pergola lemn, pergola metal, jardiniera, piatra naturala, alee intrare in curte, poarta

Incep cu o gradina "scumpa", sau ce inteleg eu printr-o gradina ce are un cost crescut dar merita. Scump... de multe ori definim ca fiind scump ceea ce nu ne permitem, dar asta nu inseamna ca nu merit investitia. Asadar un design deosebit pentru un spatiu cu o identitate aparte.

gradina mediteraneana, gradina rocarie, piatra, bolovani, pietris, design gradina, firma amenajare gradina, spatii verzi moderne


      Cum arata o gradina mediteraneana cu design realizat de specialisti? Imaginea de sus descrie perfect elementele definitorii ale gradinii mediteraneene. Daca punem trei pietre, o broscuta ce scuipa apa, 5 trandafiri si doua tui, desi firma de amenajare spune ca se inspira din gradinile mediteraneene, de fapt gradina ramane in categoria cuprizatoare kitch-ului ce a cuprins acest domeniu pe la noi.



terasa, lounge, zona de luat masa, fantana, alei pietris, mobilier gradina moderna, idei simple, gradina dizain

        Un spatiu foarte bine organizat. O gradina nu inseamna doar plante. Cum bine stim, in final unde ne petrecem cel mai mult timp in gradina? Desigur depinde de fiecare, de stilul nostru de viata, dar acest aspect este important in designul gradinii. Materiale de calitate, durabile si iscusinta in montarea lor pe baza proiectului de arhitectura peisagera, aici ar trebui sa inceapa discutia cu orice firma de amenjari sau design de gradini.


organizare curte, idei spatii mici, curte mica, design gradina, dizain, peisagist, firma peisagistica, proiectare gradini

      Gradina romantica cu influente exotice. Invetivitatea este parte din personalitatea unei gradini.


flori perene, plante gradina, plante ornamentale grupuri, cum plantez gradina, ce plante pun in gradina, peisagist, firma plantare flori


     Diversitate si unitate. Diversitatea plantelor ornamentale si unitatea lor prin design au la baza pasiunea, dedicarea si cunostintele arhitectului peisagist ce realizeaza designul gradinii. Amenajatorii de curti, cei care pun gazon si tuia vor evita pe cat posibil lucrurile complicate, vegetatie bogata, pentru ca aici incepe realemente amenajare gradinii si se termina "curatenia din curte" cu ceva iarba si tuia.


peisagist bun, arhitect gradini, bucuresti, ilfov, bacau, buzau, constanta, craiova, hunedoara, deva, cluj, timisoara, petrosani, ramnicu valcea


     Curajul beneficiarilor.  Oricat de iscusit ar fi peisagistul in final daca nu are sustinerea beneficiarului rezultatul nu va fi ceea ce dorim. Cand spun sustinere nu ma refer strict la financiar, ci si incredere, respect si implicare.  Imi doresc o gradina spectaculoasa? Inseamna ca vreau sa ma bucur de ea zi de zi. Deci ma implic in procesul de design si proiectare al gradinii.


Cu ceva curaj am reusit sa povestesc pe scurt cateva diferente evidente intre ce inseamna designul gradinilor si ce inseamna simularea acestuia in domeniul peisagisticii in Romania.

De vazut in Bucuresti

Zilele Horticulturii Bucureştene

în perioada 28-31 mai 2009


la sediul Facultăţii de Horticultură, din B-dul Mărăşti 59, Sector 1, Bucuresti

detalii click

"Pe durata târgului se va organiza o expoziţie cu vânzare şi demonstraţii practice privind:
- realizarea aranjamentelor florale,
- tehnici speciale de înmulţire: altoire, butăşire, înmulţire in vitro, la speciile horticole,
- plantări şi transplantări în ghivece, jardiniere, bacuri,
- formarea coroanelor la pomii fructiferi, conducerea viţei de vie,
- iniţiere în proiectarea peisagistică,
- Expoziţie de proiecte ale studenţilor Specializării Peisagistică
- Ziua porţilor deschise la Specializarea Peisagistică
- prezentări de vinuri.
În program sunt prevăzute zilnic, prezentări video pe diferite teme de interes horticol şi peisagistic.
Cu ocazia expoziţiei pot fi vizitate spaţiile de învăţământ ale Facultăţii de Horticultură, Centrul de cercetare pentru Pomicultură integrată, Centrul de cercetare pentru studiul calităţii produselor hortiviticole şi a substanţelor utile din plante, Grădina botanică a Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti.
Vă aşteptăm!"

detalii click

Sa ne facem o idee !

Ce poate face un Arhitect Peisagist in gradina unui client - cateva imagini pentru a intelege de ce trebuie sa renuntam la gradinarii de colt de strada si sa apelam la specialisti.


Imaginile de mai jos, reprezinta o serie de gradini mici, proiectate de Arhitecti Peisagisti din Europa Occidentala, gradini premiate in concursuri de Peisagistica si Design Ambiental.

gradina moderna, peisagistica, amenajare curte simpluO gradina nu inseamna doar alei, chiosc si flori, asa cum foarte multi au tendinta de a crede. O gradina trebuie sa devina cumulul a tuturor elementelor naturale, prezentate intr-o forma cat mai accesibila pentru omul modern. Apa, vegetatia, pamantul si piatra, sticla si lemnul, metalul, apoi lumina ca element revelator si pentru ca inchide lantul ambientului trebuie sa ne ocupa si de gust - miros - sunet. Toate elementele sunt prezente sub diverse forme in amenajarea preentata mai sus, dar si in cele de mai jos, modificandu-se accentele.


design gradina, mobilier modern exterior. inspiratie amenajare gradina modernaMobilierul de gradina nu este doar un accesoriu, doar functional ci trebuie sa devina in site un element estetic ce atrage, un element decorativ, iar in cazul amenajarii de fata este chiar un accent in aceasta gradina minimalista.


firma amenajare gradina, brasov, bacau, botosani, iasi, buzau, prahova, constantaVerde! mereu verde! asta vrem cu toti, ca frumusetea gradinii sa nu se piarda in anotimpul rece, si nu este usor deloc sa ajungem la acest rezultat. In imaginea de mai sus...vedem o gradina mica, ce necesita foarte putin timp pentru intretinere, cu cateva elemente de mentionat: vegetal - muschi, mineral - placi piatra naturala riguros taiata si acel element de metal - inox , un accent ce lumineaza spatiul si il deschide.



plante ornamentale in gradina, vegetatie luxurianta, gradina romantica, piatra cubica, poarta, idei O gradina bogata...


fantana, gradina moderna, decor gradina, idei amenajare curte modern, ceapa decorativa, peisagisticaO gradina moderna - ce se preteaza in apropierea unor elemente arhitecturale - respectiv imobile ce se incadreaza in acelasi stil. Personal apreciez acest tip de gradina.) Sa speram ca si romanii vor prinde gustul unor gradini moderne!


idei amenajare gradina mica, poze, imagini, sfaturi, arhitect peisagist, firma amenajari gradini, amenajarea curtii
gradina demostratie, terasa restaurant inox

Blogul amenajari gradini - "aripa stanga"

Blogul - Amenajari Gradini reprezinta o parte integranta a blogului - Arhitectura Peisagera cu Peisagistul Alexandru Gheorghe.


Incepem! ;)